Publicitat
Publicitat

KOSOVO

Nova crisi política al país balcànic

El president kosovar dimiteix després que el Tribunal Constitucional invalidés la seva elecció

El candidat de la coalició oficialista, Behgjet Pacolli, assegura que es tornarà a presentar a una futura elecció al Parlament perquè diu que no ha violat la Constitució

El president de Kosovo, Behgjet Pacolli, ha presentat la dimissió, després que el Tribunal Constitucional d'aquest país invalidés l'elecció del mandatari al Parlament el 22 de febrer passat. El país viu així una nova crisi política i situa en el calendari uns altres comicis anticipats. El desembre passat ja es van celebrar eleccions legislatives anticipades, marcades per les denúncies d'irregularitats a favor de l'oficialista Partit Democràtic de Kosovo (PDK).


Tot i aquesta dimissió, Pacolli, té la intenció de tornar-s'hi a presentar. “Pacolli serà el candidat dels socis de coalició en la nova elecció d'un nou president perquè no va violar la Constitució”, ha explicat Ibrahim Gashi, un ajudant seu.


El Tribunal Constitucional kosovar va declarar inconstitucional el nomenament de Pacolli perquè no va respectar un article de la Carta Magna. De fet, el president kosovar va ser escollit en dues voltes sense els dos terços de la Cambra necessaris, ja que va ser l'únic candidat a la sessió i 53 parlamentaris de l'oposició no hi van assistir. El partit de Pacolli, la Nova Aliança de Kosovo (AKR), és al govern amb el PDK i té vuit escons al Parlament.

Més continguts de