KOSOVO
Internacional 17/12/2010

Els diners del tràfic d'òrgans anaven a comptes de diversos bancs europeus, segons la premsa sèrbia

La fiscalia de Sèrbia i l'FBI confirmen l'existència de comptes corrents que apunten l'exlíder de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo i actual president del govern

Afp
1 min
El primer ministre de Kosovo, Hashim Thaçi, en una roda de premsa.

Belgrad p { margin-bottom: 0.21cm; } La fiscalia de Sèrbia encarregada dels crims de guerra i l'FBI, agència d'investigació dels Estats Units, han aportat més detalls sobre l'escàndol de tràfic d'òrgans a Albània que ha esquitxat el primer ministre de Kosovo, Hashim Thaçi. Segons informa la publicació sèrbia Blic, els diners obtinguts en aquestes operacions es van ingressar suposadament a comptes corrents de bancs de països europeus com Suïssa, Albània o Alemanya i apunten a Thaçi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que no es precisa l'origen d'aquestes informacions, una font propera a la investigació de la fiscalia Sèrbia sobre aquest cas les ha confirmades. La publicació sèrbia també explica que els comptes bancaris s'obrien en nom de particulars, però també d'ONG que es feien servir de tapadora. L'acusació d'implicació en tràfic d'òrgans del primer ministre kosovar prové d'un informe del Consell d'Europa. Aquest document implica els líders de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo (UCK), entre els quals hi ha Hashim Thaçi mateix.

Aquestes noves revelacions sobre Thaçi, s'afegeixen a la confirmació que hi va haver manipulació en les eleccions legislatives de diumenge a Kosovo. El Partit Democràtic (PDK), que lidera el primer ministre, en va ser el guanyador, però la comissió electoral ha ordenat que es repeteixin les votacions a les cinc circumscripcions en què la participació va ser molt més alta que a la resta del país.

stats