IRLANDA
Internacional 26/01/2011

L'Ex-ministre d'Exteriors Micheál Martin és el nou candidat del Fianna Fáil a les eleccions

El líder del Sinn Fein, Gerry Adams, ha renuciat a l'escó de diputat per presentar-se també a les eleccions del febrer després que Cowen dimitís dissabte passat

Agències
1 min
El nou líder del Fianna Fáil, Michaél Martin.

Dublin p { margin-bottom: 0.21cm; } Irlanda encara unes eleccions presidencials el proper mes i els partits ja han començat a designar els candidats. El partit que governa de moment a Irlanda, el Fianna Fáil (FF), ha escollit a través d'una votació secreta que l'ex-ministre d'Assumptes Exteriors, Micheál Martin, sigui el nou líder. Brian Cowen, el primer ministre irlandès que va dimitir dissabte passat, seguirà al capdavant de l'Executiu de Dublín fins llavors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Martin es converteix d'aquesta manera en el vuitè dirigent de la història del FF i liderarà la formació durant les pròximes eleccions generals.

Després de dies de decisions polítiques rocambolesques, Martin és l'únic candidat que ha sortit amb la credibilitat reforçada, tot i haver servit com a ministre en diferents carteres des que el FF va tornar al Govern fa gairebé 15 anys.

D'altra banda, la Cambra britànica dels Comuns ha fet avui oficial la baixa del president del Sinn Fein, Gerry Adams, que ha renunciat a l'escó després de decidir presentar-se a les eleccions del febrer.

Adams va escriure una carta al president dels Comuns, John Bercow, on sol·licita la renúncia i que va cofirmar el primer ministre britànic, el conservador David Cameron, a la mateixa cambra.

La notícia s'esperava des del novembre passat, quan el líder històric del Sinn Fein (braç polític de l'Exèrcit Republicà Irlandès, IRA) va anunciar la seva intenció d'iniciar un nou projecte a Irlanda i així acabar la seva activitat a la província britànica d'Irlanda del Nord, d'on era membre de l'Assamblea regional.

stats