FRANÇA
Internacional 21/03/2012

L'assassí de Tolosa assegurava que Al-Qaida li havia encarregat "una missió contra França"

Mohamed Merah va rebutjar un "atemptat suïcida", però sí que va acceptar una "missió general" per cometre atemptats a França

Agències
1 min

TolosaEl ministre de l'Interior francès, Claude Guéant, ha anunciat que el presumpte assassí de Tolosa i Montauban ha assegurat que va rebutjar l'encàrrec d'Al-Qaida de perpetrar una "missió suïcida" a França, però sí que va acceptar una "missió general per cometre un atemptat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En declaracions a la cadena de televisió privada TF1, Guéant ha dit que espera que Mohamed Merah s'entregui "aviat" a les forces de seguretat, que el mantenen encerclat. Segons les últimes informacions, ja s'han desallotjat els últims veïns que quedaven a la zona i s'han apagat els llums dels carrers.

Merah, de 23 anys, continua armat al seu domicili, situat a la primer planta d'un edifici de cinc pisos del carrer Sergent Vigné de Tolosa de Llenguadoc, que ja està totalment evacuat. Desenes d'unitats d'elit de la policia francesa envolten l'immoble.

"Diuen que s'entregarà aviat", ha indicat el ministre, que ha assenyalat també que el presumpte assassí vol fer-ho "d'entrada a la nit". Encara s'estan discutint les condicions de la seva detenció, ha afegit Guéant.

stats