POLÍTICA
Internacional 19/05/2013

Londres avisa Escòcia que la independència la pot abocar a la situació de Xipre

Un informe encarregat pel govern britànic que publica aquest diumenge el 'New York Times' revela part de la campanya de la por de Londres per influir el vot en el referèndum escocès

Ara
1 min
DEBAT INDEPENDENTISTA Una mobilització a Edimburg l'any passat per reclamar el final de la dependència de Londres, que es decidirà en un referèndum previst per a la tardor del 2014. El debat entre el govern britànic i l'escocès s'ha encès amb la publicació dels primers informes oficials sobre les conseqüències de sortir del Regne Unit.

Barcelona"Una Escòcia independent podria trobar-se que els seus bancs són massa grans per a ser rescats en cas d'una nova crisi". Aquesta és una de les conclusions de l'estudi que publicarà aquest dilluns el govern britànic sobre l'eventualitat d'una Escòcia independent, i que avança el diari 'The New York Times' aquest diumenge. L'estudi posa a la mateixa alçada el sector financer escocès amb el de Xipre o Islàndia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'informe forma part de la campanya de la por de Londres per influir el vot en el referèndum d'autodeterminació escocès del 18 de setembre del 2014. Se suma a les informacions que va fer públiques Londres per advertir que Escòcia podria quedar fora de la lliura esterlina, i quedar abocada o bé a inventar una nova moneda o bé a l'euro.

stats