Regne Unit
Internacional 12/01/2012

Londres investiga la implicació dels seus serveis secrets en tortures a Líbia

L'MI6 podria ser còmplice dels trasllats de dos dissidents del règim libi a Trípoli, on van ser torturats en presons de Gaddafi

Agències
1 min

BarcelonaScotland Yard ha obert una investigació criminal al voltant de la presumpta implicació de l'MI6, els serveis secrets britànics, en operacions secretes d'entrega extrajudicial de dos dissidents libis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abdul Hakim Belhaj –comandant militar a Trípoli de les forces rebels anti-Gaddafi– i Samid al-Saadi van ser capturats i transportats a presons líbies controlades per Muammar al-Gaddafi, on van ser torturats. Els dos dissidents van presentar denúncies a la policia al novembre, després de trobar, casualment, documents classificats en un antic edifici governamental libi en què apareixia que l'MI6 havia participat en la seva entrega a les autoritats líbies, segons informa el diari The Guardian.

Al-Saadi i Belhaj van ser capturats a Hong Kong (el 2004) i a Bangkok, respectivament. El segon hauria estat torturat per agents de la CIA abans de ser traslladat a Trípoli a la força.

La policia metropolitana ha afirmat, en un comunicat, que les denúncies "són tan serioses que és d'interès públic que siguin investigades ara".

D'altra banda, la fiscalia ha dit que no hi ha prou proves contra agents individuals en altres denúncies de complicitat britànica amb tortures al Pakistan i l'Afganistan.

stats