MÓN
Internacional 08/08/2011

Londres viu la segona nit d'uns disturbis que s'escampen per l'àrea metropolitana

Grups de joves han saquejat diverses botigues i han atacat un cotxe de policia en uns disturbis que s'han reproduït a municipis barriada com Enfield, Brixton, Walthamstow, Waltham Forest i Islington. Hi ha hagut "més de cent" detencions

Agències
1 min

LondresLondres ha viscut la segona nit de protestes després que dissabte el barri de Tottenham de la capital britànica fos testimoni dels pitjors disturbis des del 1985 arran de la mort d'un jove en un tiroteig amb la policia. Aquesta matinada, grups de joves han saquejat diverses botigues i han atacat un cotxe de policia al municipi d'Enfield, al nord de la ciutat. Els aldarulls també han tingut lloc a Brixton, Walthamstow, Waltham Forest i Islington. La policia ha detingut "més de cent" persones mentre s'ha reforçat la presència en aquests barris, poblats per un gran nombre de minories ètniques, amb l'objectiu d'evitar nous aldarulls.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dissabte, almenys 26 agents van resultar ferits en enfrontaments amb els joves protagonistes de les protestes. Es van produir també almenys 42 detencions. Un portaveu de l'oficina del primer ministre ha qualificat els incidents d'“inacceptables” i ha dit que “no hi ha justificació per agredir la policia o per danyar la propietat”.

Aquesta nit, tres botigues han patit els atacs dels joves i dues d'elles han sigut saquejades. Una farmacèutica de la zona ha explicat que s'ha hagut de tancar al local després que 15 nois trenquessin l'aparador i intentessin entrar. “Qualsevol persona que pensi que pot fer servir els aldarulls de dissabte com a excusa per cometre crims es trobarà amb la nostra resposta ferma”, ha explicat a Reuters la comandant Christine Jones, de la policia londinenca. La policia vol evitar també que “la desinformació i les especulacions” a les xarxes socials “inflamin la situació”.

stats