Itàlia
Internacional 22/12/2010

L'oposició italiana boicoteja l'aprovació immediata de la reforma universitària

A Roma els manifestants han acabat la marxa a la Universitat La Sapienza, on un treballador ha mort en unes obres en marxa. Giorgio Napolitano, cap d'estat, s'ha reunit amb un grup de representants dels estudiants aquesta tarda

Laia Gordi
1 min
Marxa d'estudiants a Roma

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La protesta dels estudiants italians s'ha desenvolupat amb calma, més enllà de la trista anècdota de la mort d'un obrer que treballava en unes reparacions a la Universitat La Sapienza, on els estudiants de Roma han acabat la marxa com a símbol de solidaritat. La marxa ha reunit a la capital 10.000 persones i s'ha celebrat als afores de la ciutat, evitant el centre que estava blindat per la policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Avui, al Senat, l'oposició del Partit Democràtic i de la formació l'Itàlia dels Valors han boicotejat la votació a base de votar esmena per esmena i eternitzar el procés, fins al punt que la votació s'ha hagut de suspendre i es reprendrà demà. L'oposició insisteix que el govern ha de modificar l'article 29 que, segons diuen, va contra la norma general educativa, i adverteixen que si no ho fa, el Partit Democràtic i l'Itàlia dels Valors seguiran votant esmenes i boicotejant que es pugui aprovar la reforma dins dels temps previstos pel procediment. Segons ha explicat en acabar la secció matinal Maurizio Gasparri, del partit del president Berlusconi, Poble de la Llibertat, s'està avançant a “ultrança”.

Mentrestant una delegació d'estudiants s'ha reunit amb Giorgio Napolitano, el cap d'estat, que hi ha accedit després que ahir els estudiants li ho demanessin per carta. Les manifestacions s'han desenvolupat pacíficament a tot el país menys a Milà i a Palerm, on s'han viscut moments de tensió.

stats