Internacional 13/07/2012

Merkel defensa la circumcisió com una mostra de llibertat religiosa

El govern alemany ha contestat a la prohibició d'aquesta pràctica per part del tribunal de Colònia defensant la diversitat religiosa del país

Agències
1 min
El president de la Conferència de Rabins, Pinchas Goldschmidt, durant una roda de premsa de dijous. EFE

Berlín“Les circumcisions practicades de forma responsable han de ser possibles en aquest país”, ha dit en roda de premsa el portaveu del govern alemany, Steffen Seibert. El representant del govern ha defensat així la diversitat religiosa el dia després que el tribunal de Colònia prohibís les circumcisions religioses a nens petits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La sentència del tribunal que considera la circumcisió per motius religiosos una “lesió física il·legal i punible” ha generat una gran polèmica al país, sobretot entre les comunitats jueva i àrab.

“Ens preocupa que la pràctica d'aquestes tradicions tan antigues no es trobi en una situació de pau jurídica aquí a Alemanya”, ha dit Seibert. “És necessari restablir amb urgència aquesta pau jurídica; el govern i la cancelleria discutiran intensament aquesta qüestió”, ha continuat.

El portaveu del govern ha volgut deixar clar que volen “vida religiosa jueva i musulmana a Alemanya” i ha reconegut que la sentència “ha sigut rebuda amb grans crítiques a l'estranger” i que la imatge internacional del país en pot haver rebut les conseqüències.

stats