ALEMANYA
Internacional 14/11/2011

Merkel: "Les preocupacions espanyoles són també alemanyes"

La cancellera alemanya diu en el congrés del seu partit a Leipzig que Europa afronta la crisi més important des de la II Guerra Mundial

Efe / Ara
1 min
Angela Merkel durant el congrés de la CDU. GETTY

LeipzigLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat aquest dilluns que en una Europa unida "les preocupacions espanyoles són també alemanyes", però ha insistit en el seu rebuig als eurobons davant de la crisi del deute i ha donat com a solució les sancions automàtiques en contra dels infractors del Pacte d'Estabilitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Les preocupacions gregues són també holandeses, les preocupacions espanyoles són també alemanyes", ha dit Merkel, davant del congrés del seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), reunit a Leipzig. La cancellera, però, ha deixat clar que aquesta crisi no pot ser una "col·lectivització" del deute. Merkel es nega a emetre eurobons, perquè assegura que això ofegaria la resta de països de la zona euro.

La pitjor crisi des de la II Guerra Mundial

La cancellera, per segona vegada en una setmana, ha apujat el to del seu dramatisme sobre la zona euro. Durant un discurs dijous, la cancellera va dir que calia reformular Europa perquè d'aquesta manera no es podia tirar endavant. Aquest dilluns, Merkel ha assenyalat a Leipzig que el Vell Continent viu la crisi més important des de la II Guerra Mundial.

Ha demanat als alemanys la seva disposició a les reformes "en temps de canvi d'època", en què Europa travessa "la seva hora més difícil des de la II Guerra Mundial". De la mateixa manera que va fer dijous, Merkel ha repetit que "si fracassa l'euro, fracassarà Europa".

stats