Internacional 09/10/2012

Merkel avala Grècia però exigeix més esforços

El primer ministre grec ha assegurat que el país està decidit a dur a terme aquestes reformes però demana "una mica d'oxigen"

Agències
2 min

AtenesLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha reconegut aquest dimarts els "progressos" de Grècia tot i que li ha exigit que dugui a terme més esforços per superar la crisi. "Cada dia s'estan fent progressos amb la gestió d'aquestes difícils tasques", ha dit la mandatària alemanya en una roda de premsa amb el primer ministre grec, Andonis Samaràs, a Atenes, on es troba de visita oficial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Si no solucionem els problemes ara, tornaran a aparèixer més endavant de forma més dramàtica", ha afegit per tal de sol·licitar més esforços per part del govern hel·lènic. "Hem coincidit que a més de les mesures d'estalvi i les reformes estructurals ha d'arribar també un impuls per al creixement", ha destacat la cancellera.

Samaràs, per la seva banda, ha assegurat que "Grècia està decidida a dur a terme aquestes reformes necessàries per acabar amb la crisi", tot i que ha demanat "una mica d'oxigen".

Entre les mesures discutides amb el primer ministre grec, segons ha dit Merkel, hi ha la recepció de nous fons per a Grècia: "Són necessàries mesures per al creixement i farem tot el que sigui possible perquè Grècia pugui percebre capital del Banc Europeu d'Inversions. Durant les properes reunions de les institucions europees hem de decidir a quins fons pot tenir accés Grècia", ha dit Merkel. "Alemanya vol ser un bon soci i un bon amic".

Tot i això Merkel no ha volgut avançar què passarà amb el nou tram d'ajuda financera, per valor de 31.500 milions, que Atenes espera rebre quan aprovi les noves mesures. Preguntada per aquest assumpte, la cancellera ha dit que s'ha d'"esperar l'informe de la 'troica'", que integren la Comissió Europea, el BCE i l'FMI.

"El primer ministre [grec] ens ha informat sobre les reformes que han dut a terme", ha declarat Merkel, que ha agregat que així ha pogut conèixer els passos que adoptarà el govern fins que es publiqui l'informe de la 'troica' en els pròxims dies.

stats