Internacional 19/08/2013

Merkel cancel·la un acte electoral per un segrest en un edifici públic de la ciutat on l'havia de fer

Hi ha una desena de persones retingudes i s'ha traslladat l'alcalde d'Ingolstadt cap a un lloc segur

Efe
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha cancel·lat aquest dilluns un acte electoral a Ingolstadt (al sud del país) a causa del segrest de gairebé una desena de persones a l'antic ajuntament d'aquesta ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la formació de la cancellera –la Unió Cristianodemòcrata (CDU)– i els seus aliats bavaresos –la Unió Socialcristiana (CSU)– han anunciat la desconvocatòria del míting hores després que un home presumptament armat irrompés a l'antic ajuntament d'Ingolstadt i retingués un grup de persones.

Les forces de seguretat alemanyes han explicat que de moment amb prou feines es tenen detalls d'aquest succés, ni de les reivindicacions del segrestador o del nombre concret de segrestats, i han afegit que estan intentant negociar amb l'home per evitar un tràgic desenllaç.

El segrestador, que assegura que va armat, ha entrat a l'edifici públic de la localitat bavaresa cap a les nou del matí, segons els mitjans locals.

La policia alemanya ha desplegat un fort operatiu al centre de la ciutat i ha bloquejat els accessos a l'antic ajuntament, fins on s'ha desplaçat un equip d'intervencions especial de les forces de seguretat.

A més, s'ha traslladat l'alcalde de la ciutat, el socialcristià Alfred Lehmann, a un lloc segur per protegir-lo.

El ministre de l'Interior de Baviera, Joachim Herrmann, ha anat fins a la ciutat i està previst que comparegui davant els mitjans.

stats