BENELUX
Internacional 11/04/2012

Molest amb els immigrants irregulars? Denuncia el teu veí

L'extrema dreta de Bèlgica i Holanda obre webs antiimmigració

Laia Forès
1 min
El primer ministre holandès, Mark Rutt, conversa amb Geert Wilders, el líder del Partit per la Llibertat, conegut pel seu populisme i les seves idees xenòfobes.

Brussel·lesL'extrema dreta a Bèlgica i Holanda ja fa temps que ha decidit abanderar la lluita contra els immigrants –encara que siguin legals– sense cap mena de pudor ni contenció verbal o moral, però ara han fet un pas més. Els dos principals partits xenòfobs del Benelux, el flamenc Interès Flamenc (VB) i l'holandès Partit per la Llibertat (PVV) de Geert Wilders, han creat dues pàgines web per recollir denúncies dels ciutadans autòctons contra immigrants que provoquin "molèsties", que treballin en negre o que cometin delictes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els dos partits, que tradicionalment tenen el seu punt de mira els musulmans, conviden a denunciar els seus veïns nouvinguts, fins i tot els europeus. A última hora de dimarts, els dos enllaços no es carregaven després d'haver funcionat durant tot el dia. L'error semblava degut a un excés de visites o problemes al servidor. Ambdós partits seguien publicitant les webs en les seves pàgines oficials online.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats