Internacional 22/12/2012

Monti medita sobre el seu futur i Napolitano ultima la dissolució del parlament italià

El fins ara primer ministre, que ha liderat un govern tecnòcrata el darrer any, podria haver canviat de parer i no presentar-se als propers comicis

Efe
1 min
El primer ministre italià, Mario Monti. EFE

BarcelonaEl dimitit primer ministre d'Itàlia, Mario Monti, reflexiona aquest dissabte sobre la seva possible candidatura a les properes eleccions i ha convocat una roda de premsa per aquest diumenge. El cap d'Estat, Giorgio Napolitano, es disposa a dissoldre el Parlament per convocar els comicis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els mitjans de comunicació italians coincideixen a destacar en les seves portades que Monti, qui va presentar la seva dimissió divendres, ha canviat de parer i podria decidir no concórrer a les eleccions.

Fa uns dies, la premsa italiana assegurava que estava disposat a liderar una coalició de formacions centristes en els propers comicis, però ara creixen els dubtes.

Amb la seva dimissió, Monti posava fi a tretze mesos de Govern tecnòcrata, que va començar al novembre de 2011 després de substituir a Silvio Berlusconi, qui es va veure obligat a dimitir en perdre el suport de la majoria parlamentària enmig de les turbulències dels mercats sobre la incertesa financera d'Itàlia.

stats