Internacional 17/12/2012

Moren 18 persones a causa de les baixes temperatures a Ucraïna

Durant les nits, s'espera que les temperatures caiguin fins als 28 graus negatius al nord, al centre i a l'est del país. El ministeri d'Emergències ha dit que s'estan habilitant tendes de campanya que oferiran begudes calentes i primers auxilis

reuters
1 min

KíevDivuit persones han mort de fred a Ucraïna des que ha començat aquest desembre glaçat –quan les temperatures han caigut per sota dels deu graus sota zero–, ha dit el govern aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministeri de Salut ha dit que han trobat 12 persones mortes al carrer, tres a les seves respectives cases, i tres han mort mentre rebien tractament.

S'espera que durant les nits les temperatures caiguin fins als 28 graus negatius al nord, al centre i a l'est d'Ucraïna, segons han dit els meteoròlegs.

Aquestes baixes temperatures han vingut acompanyades de fortes nevades, que en alguns llocs han acumulat 51 cm gruix.

Més de cent persones han estat hospitalitzades amb malalties relacionades amb l'onada de fred que afecta el país. El ministre d'Emergències ha comunicat als mitjans que s'estan habilitant tendes de campanya on la gent podrà rebre primers auxilis i begudes calentes.

Durant el febrer de l'any passat, Ucraïna va registrar les temperatures més baixes dels últims sis anys i 130 persones van perdre la vida.

stats