Publicitat
Publicitat

REGNE UNIT

L'escàndol de les escoltes telefòniques il·legals obliga a tancar 'News of the World'

News International, del magnat de la comunicació Rupert Murdoch, anuncia que publicarà diumenge l'últim exemplar després de 168 anys d'història. El rotatiu va punxar els telèfons dels familiars de les víctimes del 7-J

Després d'anys d'acusacions i escàndols mediàtics per tècniques periodístiques poc ètiques, el setmanari de Rupert Murdoch, News of the World, tanca. El tabloide publicarà els seu últim exemplar el diumenge. Així ho anunciat News International, que forma part del gran conglomerat de comunicació News Corporation, en un comunicat que publica íntegre el diari britànic The Guardian.

El nou escàndol d'escoltes il·legals a familiars de víctimes de l'atemptat de Londres del 7-J i en la guerra d'Iraq i Afganistan ha sacsejat la societat britànica i posat a News Corporation contra les cordes. El primer ministre del Regne Unit, David Cameron, va demanar acaloradament ahir al Parlament britànic que s'obri una investigació independent sobre els casos i va qualificar el mètode periodístic de "vergonyós".

News of the World es va començar a publicar fa 168 anys i durant l'època de les escoltes telefòniques il·legals contractades a un detectiu a sou era editat per Rebekah Brooks, que actualment és la CEO de News International.

Etiquetes

Més continguts de