REGNE UNIT
Internacional 17/07/2011

Una carrera meteòrica: de secretària de News International a directora

Rebekah Brooks ha tingut una carrera meteòrica dins de News International. Ha dirigit el News of the World i també el Sun. Va començar com a secretària del grup als 21 anys

E. Ontiveros
2 min
La gran protegida dels murdoch, repudiada La directora executiva de News International, Rebekah Brooks, en el moment d'abandonar la seu de l'empresa a Lodres el 7 de juliol. Brooks era directora del News of the World en el moment de les escoltes il·legals, però sempre havia quedat al marge protegida per la família Murdoch, qui l'havia promocionat fins uns dels càrrecs de més confiança.

LondresRebekah Brooks va començar a treballar a News International 22 anys enrera com a secretaria, destacant ben aviat pel seu entusiasme i ambició professional. Antics companys de feina la descriuen com a una persona absolutament encantadora, captivadora, capaç de guanyar-se la confiança de tothom. També destaquen la seva gran seguretat en sí mateixa i manca d'escrúpols. Rupert Murdoch no va trigar en veure el seu valor, i va decidir apostar per ella.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Com a protegida oficial de Murdoch Rebekah Wade (tal i com es deia abans de casar-se per segona vegada) va anar pujant fins que a l'any 2000 es va convertir en la directora del NoW, la més jove del Regne Unit.

Tres anys més tard va aconseguir una altra fita, ser la primera dona a dirigir The Sun. Mentrestant, Brooks també va anar acumulant una de les coleccions d'amistats més impressionants del país: els Blairs, els Browns, els Camerons i qualsevol individus que tingués una posició d'accés al poder.

Una relació especial

Quan Rupert Murdoch va aterrar a Londres per apagar els focs de News International inmediatament va deixar clar que la seva prioritat era Brooks. Fins al punt que va decidir sacrificar NoW, el setmanari més profitós i amb més tirada del món anglosaxó.

Com que no va haver-n'hi prou per aturar l'incendi, per primera vegada en la seva vida professional es va donar per vençut en una transacció i va aturar la campanya per comprar la lucrativa cadena de televisió BSkyB. No són pocs els analistes del sector que han insistit en dir que Murdoch no hagués hagut de sacrificar el seu diari ni les seves ambicions a Sky si set dies abans hagués despedit a Brooks.

L'acció hauria suposat la humiliació pública de la seva protegida, però una bona estratègia comercial per al multimilionari. També l'hauria ajudat a encetar el procés de rehabilitar la seva imatge davant dels britànics. Però Brooks sempre ha sigut més que una treballadora per a Murdoch. Brooks és considerada familia. Malgrat tenir quatre filles, sovint s'ha dit que Brooks és la més propera. Potser per això Murdoch va intentar mantenir-la fins al final.

Ara Rupert Murdoch veu com el seu imperi trontolla i necessita desfer el mal ja fet, per aquest motiu ha encarregat una gran campanya publicitària a tots els diaris britànics amb un missatge curt i clar: "perdó".

stats