REGNE UNIT
Internacional 02/08/2011

Sis setmanes a la presó per intentar llançar un pastís a Murdoch

El còmic May-Bowles, que va irrompre durant la compareixença del magnat de la comunicació al Parlament britànic el 20 de febrer, es va declarar culpable la setmana passada

Efe
1 min
Jonathan May-Bowles haurà de passar sis setmanes a la presó. REUTERS

LondresL'home que va llançar espuma d'afeitar contra el magnat de la comunicació, Rupert Murdoch, durant la seva compareixença al Parlament britànic ha estat condemnat aquest dilluns a sis setmanes de presó per la cort de Magistrats de Westminster, a Londres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Jonathan May-Bowles, un humorista de 26 anys conegut pel sobrenom de Jonnie Marbles, es va declarar culpable la setmana passada d'agredir al magnat de la comunicació, de 80 anys, quan compareixia davant la comissió de Cultura, Mitjans i Esports sobre l'escàndol de les escoltes telefòniques il·legals del tabloide News of the World.

L'agressor va intentar llançar-li a Murdoch un plat de paper amb espuma d'afeitar el 20 de juliol, però la dona del magnat, Wendi, s'hi va posar pel mig, allunyant-lo amb un sol cop.

Durant la vista oral del seu cas, May-Bowles va admetre que va acosar Murdoch i va crear alarma i alteració de l'ordre públic.

Després de declarar-se culpable la setmana passada, el còmic va recórrer a les mateixes paraules que havia fet servir Murdoch davant del Parlament britànic: "Simplement m'agradaria dir que aquest ha estat el dia que m'he sentit més humiliat de la meva vida".

stats