Internacional 22/03/2013

Napolitano cita Bersani abans d'anunciar a qui encarrega formar Govern

Els resultats dels comicis del febrer van dibuixar un escenari molt complicat per Itàlia però s'especula que el cap de l'Estat escollirà el líder de centreesquerra perquè intenti formar un executiu

Efe
1 min

RomaEl president de la República italiana, Giorgio Napolitano, ha convocat aquest divendres a la tarda el líder del Partit Demòcrata (PD), Pier Luigi Bersani, a una reunió, abans d'anunciar la seva decisió sobre qui formarà Govern.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La convocatòria de Napolitano amb el líder de centreesquerra –coalició que té majoria absoluta a la Cambra baixa, però no en el Senat– fa pensar que Bersani serà l'encarregat d'intentar formar Govern.

Bersani ha estat l'últim líder polític en trobar-se amb Napolitano durant els dos dies de consultes que el president de la República ha fet durant aquest dimecres i aquest dijous amb els representants dels altres grups parlamentaris.

L'escenari a Itàlia és realment complicat. Bersani necessitaria el suport o bé dels senadors del Moviment 5 Estrelles –Grillo, però, ja va negar un possible vot d'investidura a un Govern que no sigui el seu– o bé dels de centredreta liderats per Berlusconi, ja que la formació del primer ministre en funcions, Mario Monti, no té prou senadors.

Per altra banda, la decisió de Napolitano es complica encara més en no poder convocar noves eleccions: el president es troba en els últims mesos del seu mandat.

stats