NORUEGA
Internacional 22/07/2011

Almenys 17 morts en el doble atemptat de Noruega

Deu víctimes confirmades en el tiroteig a l'illa d'Utoya, que podrien ser moltes més perquè hi ha desapareguts, i 7 en l'atemptat amb bomba a Oslo. La policia ha arrestat el presumpte autor dels trets i creu que hi ha relació directa amb l'atemptat d'Oslo

Redacció
2 min
El primer ministre de Noruega. AFP

BarcelonaDeu morts confirmades a l'illa d'Utoya, arran del tiroteig, i 7 víctimes mortals per l'explosió d'Oslo, a la zona dels edificis del govern. Aquest és, a la mitjanit d'aquest divendres, el balanç oficial del doble atemptat de Noruega. Tanmateix, la policia tem que la xifra augmentarà a Utoya, ja que encara hi ha un nombre no concretat de "desapareguts" que podrien ser morts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

I encara podria haver-hi hagut una altra explosió, ja que aquesta nit s'ha sabut que la policia noruega ha trobat explosius sense detonar a Utoya, on s'havia produït el tiroteig, segons informa l'agència Reuters.

Aquest és el balanç oficial que dóna la policia noruega després d'una tarda de divendres de caos sagnant. Després de l'atemptat amb bomba a les seus del govern noruec a Oslo, un home disfressat de policia ha disparat de forma indiscriminada contra els assistents a un campament de joves del partit del primer ministre a l'illa d'Utoya, a l'oest del país.

La policia noruega creu que hi ha una relació molt directa entre l'atemptat d'Oslo i el tiroteig a l'illa d'Utoya. Segons els periodistes que cobreixen el tiroteig, el presumpte autor dels fets, ja detingut per la policia, és un home blanc, d'aparença nòrdica i d'1,90 metres d'alçada.

El primer ministre, amagat per motius de seguretat

Durant bona part de la tarda, el primer ministre noruec, Jens Stoltenberg, ha estat en un lloc no identificat per motius de seguretat. Les explosions al centre d'Oslo han cremat les seves oficines i el tiroteig potser pretenia atacar-lo, considera la policia noruega, ja que ell havia d'assistir a la reunió aquest dissabte.

El policia disfressat ha entrat al recinte de seguretat del campament a l'illa d'Utoya dient que havia de fer una inspecció rutinària i acte seguit ha començat a disparar.

Evacuacions massives

Stoltenberg també ha afegit en l'entrevista que es tracta d'una "situació molt greu". Per això estan sospesant tancar l'espai aeri noruec. De moment la policia ja desallotja l'estació de trens principal d'Oslo, com també tot el centre per por a altres explosions. S'ha dit a tothom que viu en aquesta zona que marxi.

stats