NORUEGA
Internacional 25/07/2011

L'autor confés dels atacs diu que la va organitzar amb "dues cèl·lules" més

La policia ha demanat al jutge que porta el cas que Behring Breivik estigui aïllat a la presó fins el 22 d'agost. Breivik reconeix que va perpetrar la matança però es declara no culpable perquè cal salvar l'Europa Occidental

Redacció
1 min
Breivik sortint de la vista als jutjats

BarcelonaL'autor confés de la matança de més de 68 persones a l'illa noruega d'Utoya i 8 al centre d'Oslo ha reconegut avui davant del jutge que porta el cas que va perpetrar els atacs però es declara no culpable. Behring Breivik ha comparegut a porta tancada a un tribunal d'Oslo i, segons el resum que ha fet el jutge, Breivik ha ressaltat que calia atacar perquè cal lluitar contra el "marxisme Cultural" i la invasió musulmana d'Europa. El seu objectiu, aparentment, "era donar un senyal important a la gent".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més a més, l'autor confés ha assenyalat que l'havien ajudat a organitzar els dos atacs "dues cèl·lules" més.

Breivik també ha dit que volia fer el màxim de mal possible al partit laborista perquè ho tinguessin difícil per a reclutar nous membre. Ha afegit que el partit ha fallat al país i a la seva gent i havien de pagar "el preu de la seva traïció" amb el que va fer el divendres.

La policia ha demanat al jutge que Breivik estigui en presó, de moment, vuit setmanes. El jutge ha acceptat que se l'aïlli almenys fins el 22 d'agost. No podrà rebre visites ni correu.

stats