Internacional 23/05/2011

Nou revés electoral de Merkel a Bremen

CDU, el partit de la cancellera alemanya, obté el seu pitjor resultat en els comicis regionals de la ciutat-estat des del 1959 i cau a la tercera posició, per darrere dels socialistes i Els Verds

Redacció/agències
1 min
La transparència és un dels fonaments del federalisme alemany La cancellera alemanya, la conservadora Angela Merkel, en l'última campanya electoral del seu partit amb el candidat  a presidir el land de Baden-Württemberg, Stefan Mappus. Fins aleshores ell presidia un dels territoris més rics de  la federació alemanya. Va perdre les eleccions i va dimitir.

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha patit la pitjor derrota electoral des del 1959 a Bremen, ciutat-estat del nord-est del país. En les eleccions celebrades ahir, el partit de Merkel, CDU, va quedar en tercera posició amb el 20% dels vots, un 5% menys que als comicis del 2007, superada pel Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD, amb un 38% dels vots) i Els Verds (amb el 22,5% dels sufragis), que governen la ciutat en coalició. Aquesta derrota se suma a la d'Hamburg, el febrer passat, on el partit conservador també va recollir els pitjors resultats de la història, amb el 21,9% dels vots, molt per darrere del 48,3% obtingut per l'SPD.

stats