LONDRES
Internacional 25/05/2011

Obama recorda des de Londres que l'aliança entre els Estats Units i Europa "és i serà indispensable"

El president nord-americà s'adreça al Parlament britànic amb un discurs en què recorda la necessitat de mantenir el lideratge. Es tracta del primer president de la història dels EUA que parla a Westminster Hall

M. Ferrer
1 min
Obama ha rebut un bany de masses de 20 minuts després del discurs al Parlament britànic / GETTY

BarcelonaMés de 10 minuts. És el temps que han durat els aplaudiments després del discurs del president dels Estats Units, Barack Obama, davant del Parlament britànic. Era el tercer president en tota la història del país convidat a parlar davant de les dues cambres i el primer a Westminster Hall –l'edifici més antic del Legislatiu britànic i reservat habitualment per als discursos de la reina–, i sembla ser que no ha defraudat a les més de 1.600 persones que han seguit les seves paraules.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha llençat un discurs centrat en les relacions transatlàntiques entre els Estats Units i Europa, però ha volgut anar més enllà i focalitzar els seus interessos a nivell d'Occident. En un moment que els mercats temen el creixement asiàtic, Obama ha volgut recordar que la seva aliança "seguirà sent indispensable".

"El nostrre lideratge conjunt requerirà establir noves aliances, adaptar-nos a noves circumstàncies i transformar-nos per fer front a les demandes d'una nova era", ha declarat el president nord-americà.

Per tirar endavant aquest lideratge cal que "recolzem les nostres paraules amb fets" i invertir en el futur. Feia referència al futur de les revoltes pro democràtiques al Pròxim Orient i que marcaran el to del G-8 que comença demà a Deauville (França).

En definitiva, Obama ha volgut enfortir lligams amb l'antiga metròpoli i ha acabat lloant el caràcter dels seus ciutadans. "La societat nord-americana i britànica comparteixen una gran cosa, i és que enlloc de separar la gent per les seves diferències com a nació, els uneixen unes idees", ha dit.

stats