REACCIONS
Internacional 24/01/2011

Obama, Merkel i Sarkozy condemnen l'atac terrorista a Moscou i se solidaritzen amb Rússia

Els màxims magnataris d'occident renoven el compromís de lluita contra el terrorisme a escala internacional i l'OTAN ofereix reforçar la cooperació antiterrorista

Agències
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels Estats Units, Barack Obama, ha condemant “amb fermesa” l'atemptat d'aquesta tarda a l'aeroport moscovita de Domodédovo. El portaveu de la Casa Blanca, Robert Gibbs, ha destacat que el president vol renovar el compromís de col·laboració en la lluita contra el terrorisme, tot i que no vol pronunciar-se sobre la possible autoria de l'atemptat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, tant el presidents de França, com Alemanya i Itàlia han expressat el seu condol i solidaritat amb el poble rus. Des de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, secretari general, ha ofert reforçar la cooperació antiterrorista amb Rússia.

El president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, ha demanat explicacions i “que els responsables de l'atac suïcida siguin perseguits i castigats”. Per la seva part, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha condemnat “l'atemptat covard” i ha manifestat a Rússia la “profunda tristesa” per les víctimes.

stats