FRANÇA
Internacional 02/04/2012

París expulsa tres imams i dos islamistes radicals

El ministre de l'Interior, Claude Guéant, ha ordenat a un imam de Mali i un militant algerià l'expulsió directa. L'Elisi ha detingut tres persones més, pendents de l'extradició

Afp
1 min

ParísEl ministre de l'Interior francès, Claude Guéant, ha ordenat aquest dilluns l'expulsió de tres imams radicals i dos militants islamistes estrangers per atemptar contra els interessos de l'estat, segons ha anunciat el ministeri en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un militant islamista de nacionalitat algeriana i un imam de Mali ja han sigut extradits aquest dilluns al seu país d'origen, mentre que un imam d'origen saudita està arrestat i a l'espera de l'expulsió. Un militant islamista de nacionalitat tunisiana i un imam de nacionalitat turca "pròximament seran objecte d'un procediment d'expulsió", ha precisat el ministeri.

Aquestes expulsions arriben després de l'afer Mohamed Merah, l'autor confés dels assassinats de Tolosa i Montauban en nom d'Al-Qaida.

Paral·lelament, França va decidir dijous prohibir l'entrada al país a quatre predicadors convidats a la reunió anual de la Unió d'Organitzacions Islàmiques de França del 6 al 9 d'abril a Le Bourget.

stats