França aprova una polèmica llei que facilita l'espionatge

El text permetrà als serveis d'intel·ligència fer escoltes telefòniques sense autorització judicial per investigar sospitosos de terrorisme

Els diputats francesos han aprovat aquest dimarts una nova llei impulsada pel primer ministre, Manuel Valls, després dels atemptats de 'Charlie Hebdo' que facilitarà als serveis d'intel·ligència desplegar dispositius d'espionatge en nom de la lluita antiterrorista. Així, el text permetrà fer escoltes telefòniques, posar micròfons ocults, càmeres i altres dispositius sense la necessitat d'una ordre judicial quan s'investiguin sospitosos de terrorisme.

A més, si la cambra alta francesa aprova la nova llei d'espionatge al juny, el govern podrà reclamar dades a les operadores d'internet per analitzar el tràfic que permeti detectar una amenaça terrorista. Fins i tot, en casos excepcionals les agències de seguretat franceses podran utilitzar un dispositiu per gravar tot tipus de converses per telèfon o internet en una àrea determinada.

Malgrat que la nova llei ha rebut un ampli suport del Parlament francès amb 483 vots a favor i només 86 en contra, diverses associacions de drets humans l'han criticat perquè temen una vigilància a gran escala. El ministre francès Manuel Valls ha defensat que la llei és vital per a la lluita contra el terrorisme, sobretot després dels atemptats de París, i ha negat que sigui una variant de la 'Patriot Act' dels Estats Units.

 

Més continguts de