ITÀLIA
Internacional 05/04/2011

El Parlament italià decidirà quin tribunal ha de jutjar Berlusconi

La Cambra dels Diputats ha aprovat per 12 vots de diferència plantejar al Tribunal Constitucional on ha de ser jutjat el primer ministre per incitació a la prostitució i abús de poder

Redacció
1 min
Silvio Berlusconi i Ruby

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Cambra dels Diputats d'Itàlia ha aprovat, per 12 vots de diferència, plantejar al Tribunal Constitucional quin jutjat ha de processar el primer ministre, Silvio Berlusconi, pel cas Ruby, en què el mandatari està acusat d'incitació a la prostitució de menors i abús de poder. Amb aquesta aprovació, Berlusconi guanya una batalla contra la Fiscalia de Milà i només podrà ser jutjat per algun tribunal ordinari o pel Tribunal de Ministres, un fet que els advocats defensors del primer ministre sempre havien exigit. Demà comença el judici pel cas Ruby i se suposa que la Fiscalia milanesa s'oposarà a la decisió del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, el Parlament votarà demà un text que fixa el termini màxim de duració dels processos judicials a Itàlia. Si s'aprova, Berlusconi sortiria beneficiat perquè es tancaria el cas Mills, en el qual el mandatari està acusat d'haver subornat un advocat perquè donés un fals testimoni per encobrir-lo. El PDL, el partit de Berlusconi, té majoria absoluta a la Cambra i s'espera que aquesta decisió també quedi aprovada. L'oposició italiana acusa el PDL d'haver comprat vots per aconseguir la majoria.

stats