Internacional 01/02/2013

Una de les components de Pussy Riot, traslladada a l'hospital per mal de cap i fatiga

Una de les seves companyes del grup Samutsevitx va denunciar en una televisió per cable les dures condicions a què Tolokinnikova s'havia d'enfrontar cada dia

Reuters
2 min
Les integrants del grup Pussy Riot aquesta setmana davant del tribunal de Moscou que va ajornar la vista del recurs.

MoscouUna de les membres empresonades del grup de punk rus Pussy Riot ha estat traslladada a l'hospital després de tenir mal de cap i fatiga, segons ha declarat aquest divendres una companya de la banda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Nadezhada Tolokinnikova, de 23 anys, va ser una de les tres dones condemnades a dos anys de presó per haver escenificat una "oració punk" el febrer de l'any passat a la catedral principal de Moscou, on van demanar a la Mare de Déu que alliberés Rússia de Vladímir Putin.

Tolokonnikova va ser enviada a una presó a la regió de Mordòvia, després de perdre la seva apel·lació l'octubre passat.

"Ella s'ha estat queixant de la seva salut des de fa molt temps, i ja es va prendre la decisió de traslladar-la a una presó veïna, on hi ha un hospital", ha dit la seva companya del grup, Yekaterina Samutsevitx, en un canal de televisió per cable. "El problema és que no la deixen descansar després del canvi", ha sentenciat Samutsevitx. "Després del canvi, els donen més tasques i treballa dia i nit. Es queixa de cansament, fatiga enorme".

Una protesta contra l'estreta relació entre l'església i Putin

Aquesta notícia arriba després que dijous un tribunal de Moscou va confirmar la decisió de prohibir els vídeos del grup de punk, que fins ara encara es podien veure a Internet en algunes plataformes com YouTube.

Tolokonnikova, Samutsevich i Alyokhina van ser declarades culpables de "vandalisme motivat per odi religiós" per la seva protesta a la catedral de Moscou. La banda va dir que la protesta era per l'estreta relació entre el govern i l'església –el líder va elogiar Putin durant la seva campanya per les eleccions presidencials del 2012, després de quatre anys com a primer ministre–.

Samutsevitx va ser alliberada a l'octubre, quan la sentència va ser suspesa en una apel·lació. A Tolokonnikova i Alyokhina encara els queden uns 13 mesos per acabar les condemnes, que es compten des de la seva detenció el març de l'any passat.

stats