POLÍTICA EXTERIOR DEL KREMLIN
Internacional 01/06/2012

Putin i Merkel destaquen el seu interès comú per una "solució política" per a Síria

El president rus ha negat que Moscou subministri armes a Damasc. Després d'iniciar a Berlín la seva primera visita a Europa amb el càrrec renovat, Putin es reuneix aquesta tarda amb el president francès, François Hollande

Agències
2 min
Merkel ha rebut Putin a Berlín. AFP

BerlínEl president rus, Vladímir Putin, incia aquest divendres la primera visita a Europa amb el càrrec renovat. La cancellera Angela Merkel l'ha rebut a Berlín, amb el conflicte sirià com a un dels punts principals de l'agenda, a part de les negociacions energètiques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els dos líders han destacat el seu interès comú en una "solució política" per a Síria, sobre la base del pla de pau de l'enviat especial de l'ONU, Kofi Annan.

"El nostre interès comú és donar suport al pla d'Annan per superar l'escenari actual del conflicte", ha afirmat Putin, que ha insistit que Moscou no està "donant suport" al règim d'al-Assad, sinó que treballa per evitar "una escalada de violència" que degeneri en una "guerra civil".

"Treballem per evitar noves i horribles massacres com la d'al-Haula i estem convençuts que ho hem de fer en base a una solució política", ha insistit Merkel, que abans de l'arribada de Putin a Berlín havia anunciat la seva intenció d'influir sobre Moscou per aconseguir que s'uneixi a la pressió internacional sobre Síria.

Putin: "Tenim una bona relació amb Síria però no li hem enviat armes"

El president rus ha negat les acusacions d'aquesta setmana segons les quals Rússia hauria enviat un vaixell ple d'armament a Síria.

"Tenim una bona i llarga relació amb Síria, però no donem suport a cap de les parts des d'on pugui provenir l'amenaça d'una guerra civil", ha dit Putin. "Estic d'acord amb la cancellera que la nostra feina comuna és evitar que la situació derivi en un escenari tan desfavorable. Estem veient senyals de guerra civil i això és extremadament perillós", ha afegit.

Primera reunió amb François Hollande

Després de trobar-se amb Merkel, Putin es reunirà amb el president francès, François Hollande, que ha manifestat aquesta setmana que "la intervenció armada no està exclosa, sempre que es faci a través d'una decisió del Consell de Seguretat". Aquesta posició desagrada tant a Moscou, com també a Berlín, que no és partidària de la via armada.

stats