Dinamarca
Internacional 04/06/2012

Quatre condemnats per haver planejat un atemptat contra un diari danès

Un tribunal danès ha declarat culpables avui quatre persones residents a Suècia de planejar un atemptat contra la seu a Copenhaguen del diari 'Jyllands-Posten' com a venjança per haver publicat unes caricatures de Mahoma fa uns anys

Efe
1 min
Els advocats defensors dels quatre condemants a Dinamarca / AFP

CopenhaguenEls condemnats –tres suecs d'origen tunisià, libanès i marroquí i un tunisià– han sigut absolts de dos càrrecs de possessió d'armes "per motius tècnics", encara que aquesta circumstància no serà rellevant a l'hora de determinar la durada de la pena, que serà comunicada d'aquí unes hores, segons ha informat el tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el fiscal, l'objectiu dels quatre homes era entrar a la seu de JP Politikens Hus, l'editora dels dos principals diaris danesos, al centre de Copenhaguen, i "matar com més persones millor", aprofitant que aquell dia acollia el lliurament de premis a uns esportistes. A l'acte hi estava convidat el príncep Federic, tot i que l'hereu a la corona no era un objectiu.

El pla va ser avortat gràcies a una escolta dels serveis secrets suecs, que va facilitar al cap d'uns dies, el 29 de desembre del 2010, la detenció de tres dels acusats en un pis a Herlev, als afores de Copenhaguen, i un altre prop d'Estocolm.

Les policies de Dinamarca i d'altres països han frustrat en els últims anys diversos intents d'atemptat contra 'Jyllands-Posten' i el dibuixant Kurt Westergaard, l'autor d'una caricatura de Mahoma amb una bomba al seu turbant, d'ençà que el diari va publicar les vinyetes sobre el profeta el setembre del 2005.

Les caricatures van provocar mesos després fortes protestes en el món islàmic, amb disturbis en diversos països en què van morir al voltant de 150 persones i un boicot comercial als productes danesos.

stats