REGNE UNIT
Internacional 24/07/2012

Rebekah Brooks i Andy Coulson, imputats pel cas de les escoltes il·legals del 'News of the World'

L'excap de premsa del primer ministre britànic i l'exresponsable dels diaris de Murdoch al Regne Unit, seran jutjats per les punxades telefòniques

Acn
2 min
Rebekah Brooks. REUTERS

LondresLa fiscalia britànica ha imputat l'exconsellera delegada de News International, Rebekah Brooks, i l'excap de comunicació del primer ministre David Cameron, Andy Coulson, en el cas de les escoltes telefòniques del 'News of the World'. Brooks i Coulson estan imputats juntament amb sis persones més.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Rebekah Brooks ha assegurat que és innocent i que no va autoritzar "ni era conscient" que es punxessin telèfons mentre ella era editora del diari. La que va ser mà dreta de Rupert Murdoch a Londres ha assegurat que ser acusada de punxar el mòbil de la nena assassinada Milly Dowler és "particularment trist" perquè ella sempre ha fet "campanya per defensar les víctimes de crims".

Tant Brooks com Coulson estan justament acusats de punxar el telèfon de la nena Milly Dowler, segrestada i assassinada el 2002. Va ser precisament el cas de les escoltes al telèfon de Milly Dowler el que va provocar, l'estiu passat, el tancament del tabloide 'News of the World' i una sèrie de dimissions i compareixences parlamentàries de Brooks i el mateix Rupert Murdoch, que des d'aleshores s'ha intentat distanciar dels seus negocis al Regne Unit.

La fiscalia defensarà durant el judici que més de 600 persones, entre les quals hi ha famosos de Hollywood com Brad Pitt o polítics de Westminster. Tots els imputats, excepte un, estan acusats de conspirar per interceptar comunicacions privades sense autorització entre l'octubre del 2000 i l'agost del 2006.

A més, se'ls imputen casos particulars. A Rebekah Brooks, per exemple, se l'acusa de participar en les escoltes del telèfon de Milly Dowler i del sindicalista Andrew Gilchrist. A Andy Coulson, que va haver de dimitir de cap de comunicació del primer ministre David Cameron, se l'imputa per les escoltes als mòbils de Milly Dowler, els polítics David Blunkett i Charles Clarke, i del 'celebrity' Calum Best.

stats