Regne Unit
Internacional 15/05/2012

Rebekah Brooks, imputada per obstrucció a la justícia

L'exconsellera delegada de News International, Rebekah Brooks, ha estat acusada per la fiscalia en el marc de la investigació de les escoltes telefòniques

Reuters
1 min
Rebekah Brooks i el seu marit, Charlie Brooks, a principis de mes. / LEON NEAL / AFP

LondresRebekah Brooks, confident molt propera a Rupert Murdoch, serà acusada per la fiscalia d'obstruir la investigació policial de l'escàndol de les escoltes telefòniques i corrupció política que ha sacsejat l'imperi mediàtic del magnat i ha tingut repercussions en l''establishment' polític britànic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Brooks està acusada d'amagar material als investigadors, conspirar per treure caixes dels arxius de la seu londinenca de Murdoch, i amagar documents, ordinadors i altres equipaments electrònics. També estan imputats el seu marit, l'entrenador de cavalls de cursa Charlie Brooks, i el seu secretari i altres empleats.

Brooks, de 43 anys, va ser obligada a dimitir al juliol com a consellera delegada de News International, branca mediàtica del conglomerat News Corporation, i va ser detinguda al març juntament amb el seu marit arrel de l'espionatge periodístic del dominical 'News of the World', que ella dirigia. Ambdós van ser posats en llibertat posteriorment.

La notícia és un cop dur personal per a Murdoch i també és incòmoda per al primer ministre David Cameron, que era un amic proper de Brooks i el seu marit i li va enviar missatges de suport quan els presumptes delictes van tenir lloc.

La màxima sentència per obstruir el curs de la justícia és, en teoria, la cadena perpètua.

"Deplorem aquesta decisió dèbil i injusta", han dit Rebekah i Charlie Brooks en un comunicat.

stats