ANGLATERRA
Internacional 18/08/2011

Gairebé 25.000 persones assisteixen al funeral de les tres víctimes dels disturbis de Birmingham

Els assistents els qualifiquen de "màrtirs". El tres joves, d'origen asiàtic, van morir mentre vetllaven el seu barri

Efe
1 min
El funeral a Birmingham / GETTY

BirminghamBirmingham s'ha rendit avui a les tres víctimes dels disturbis del 9 d'agost. Gairebé 25.000 persones han assistit a un funeral conjunt per als joves que van morir durant l'onada de violència que va assolar Anglaterra la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La multitudinària cerimònia a l'aire lliure s'ha celebrat, d'acord amb el ritus musulmà, en un parc a prop del lloc on van morir els tres homes, de 20, 30 i 32 anys, respectivament.

La multitud els ha qualificat de "màrtirs". Els joves, d'origen asiàtic, van perdre la vida en ser atropellats per un vehicle a la zona de Winson Green, a última hora de la nit del 9 d'agost, a aquesta ciutat al centre d'Anglaterra, mentre intentaven protegir el seu barri d'actes vandàlics i saquejos.

Molts dels assistents vestien samarretes amb els noms de les víctimes on s'hi podria llegir "el meu germà" i amb el lema "heu mort, però no us oblidarem".

Tot i que en un inici la mort dels tres musulmans va provocar el temor a possibles represàlies i conflictes racials, finalment no s'ha produït cap incident després que el pare de la víctima més jove, Tariq Jahan, cridés a la calma.

"No és qüestió de races. He perdut el meu fill. Negres, asiàtics i blancs, tots vivim a la mateixa comunitat", va indicar Jahan.

stats