REGNE UNIT
Internacional 31/01/2012

Londres envia un vaixell de guerra a les Malvines enmig de l'escalada de tensió amb l'Argentina

Buenos Aires reclama la sobirania de l'illa a tres mesos vista del 30è aniversari de la guerra

Efe
1 min
El destructor britànic HMS Dauntless que es desplegarà a les Malvines. EFE

LondresEl Regne Unit ha anunciat aquest dimarts que enviarà en els pròxims mesos un dels seus vaixells de guerra més moderns, un destructor tipus 45, en plena escalada de tensió amb l'Argentina per la disputa de la sobirania de les illes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el ministeri de Defensa, el desplegament del destructor 'HMS Dauntless', equipat amb míssils antiaeris d'alta tecnologia Sea Viper, estava programat des de fa un any, però coincideix amb la "pujada de to" de la retòrica dels governs britànic i argentí sobre les illes.

El portaveu del ministeri britànic de Defensa ha assegurat que és "pura coincidència" que el destructor fos enviat en aquest moment i ha recalcat que la Royal Navy (la marina) sempre ha estat a l'Atlàntic Sud.

El príncep Guillem s'entrenarà a les Malvines

L'anunci de l'arribada del destructor coincideix amb la pròxima presència a les illes del príncep Guillem per entrenar-se com a pilot d'helicòpters de rescat durant un mes.

El proper 2 d'abril es compliran 30 anys de l'inici de la guerra de les Malvines, entre Argentina i el Regne Unit. Buenos Aires reclama la sobirania de les illes des del gener de 1833.

stats