REGNE UNIT
Internacional 20/12/2010

Dotze detinguts en una operació antiterrorista

La policia britànica deté dotze homes acusats de planificar suposadament un atemptat al país. Les detencions es desvinculen de l'atemptat d'Estocolm de l'11 de desembre

Reuters
1 min
Policies davant d'una casa a Stoke, al centre d'Anglaterra.

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } La policia britànica ha detingut de matinada dotze homes d'entre 17 i 28 anys en una operació antiterrorista a tres ciutats de Gal·les i Anglaterra. Els detinguts estan acusats de planificar presumptament un atemptat al Regne Unit. Dels dotze detinguts, tres han estat arrestats a Cardiff, la capital de Gal·les, quatre a Stoke, al centre d'Anglaterra, i tres més a Londres, la capital britànica. Els serveis secrets del país han liderat aquesta operació, que té lloc una setmana després que la policia britànica investigués un pis de Luton, al nord de Londres, en relació amb l'autor de l'atemptat d'Estocolm de l'11 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, les forces de seguretat britàniques han desvinculat aquesta operació de l'atemptat a Suècia i asseguren que l'operatiu s'ha efectuat “per garantir la seguretat pública”. La majoria de detinguts són de nacionalitat britànica, tot i que n'hi ha alguns de Bangladesh. En l'operació no s'han trobat ni armes ni explosius. El nivell d'amenaça terrorista al país està situada ara a la segona posició més alta, és a dir, que la probabilitat d'un atac és molt alta.

stats