REGNE UNIT
Internacional 16/08/2011

Un periodista del 'News of the World' denuncia que els Murdoch ho sabien tot de les escoltes il·legals

Una carta de Clive Goodman, empresonat 4 mesos el 2007 per punxades telefòniques, revela que el director de News International van mentir durant la compareixença al Parlament

Redacció / Efe
2 min
Clive Goodman, en una imatge d'arxiu de 2006 / AFP

Barcelona / LondresEls Murdoch coneixien al peu de la lletra què passava al setmanari britànic News of the World (NoW), per tant, estaven al cas dels casos d'escoltes il·legals. És el que defensa un experiodista del tabloide, empresonat quatre mesos el 2007 per haver ordenat punxar telèfons de la monarquia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Clive Goodman, excorresponsal de la casa reial, informa en una carta que els dos magnats de News Corporations van mentir davant del comitè parlamentari de Mitjans de Comunicació. Goodman afirma que els responsables del NoW estaven al corrent el 2007 de la pràctica estesa de les escoltes il·legals, el que contradiu la defensa de James Murdoch, president de News International, davant del Parlament britànic.

El comitè parlamentari de Mitjans de Comunicació, que investiga el cas, ha fet públics avui nous documents del cas, entre ells aquesta carta. En aquesta missiva, escrita el març de 2007, Goodman reitera que les escoltes eren conegudes i mencionades "obertament" pels responsables de la redacció fins el llavors director del tabloide, Andy Coulson, els va prohibir que seguissin parlant-ne.

A la carta, dirigida a Daniel Cloke, director de personal de News International, l'exredactor del NoW indica a més a més que Coules els va dir que mantindrien el lloc de treball si no implicaven el diari davant d'un jutge i els va insistir que molts altres periodistes del mitjà estaven al corrent de la situació.

Coulson va dimitir el 2007 com a director de la publicació i va ser contractat pels serveis de comunicació del líder conservador britànic, David Cameron. Coulson va passar-ne a ser el seu cap de premsa fins que va renunciar el gener per l'escàndol.

Conseqüències

Aquesta revelació pot fer que el fill del magnat Rupert Murdoch i el propi Coulson hagin de comparèixer de nou davant del comitè parlamentari encarregat de la investigació, davant del qual van negar que estiguessin al corrent de les escoltes telefòniques del tabloide.

stats