Publicitat
Publicitat

REGNE UNIT

Terratrèmol polític i mediàtic

Murdoch retira l'oferta per comprar el canal BSkyB

News Corporation anuncia que desestima adquirir el 100% de les accions de la cadena després de l'escàndol de les escoltes il·legals

El grup de comunicació News Corporation, del multimilionari Rupert Murdcoh, ha anunciat que retira l'oferta per comprar el 100% de les accions (actualment en té el 39%) de la plataforma de canals de televisió privats britànics BSkyB.

L'anunci arriba després de l'escàndol de les escoltes il·legals a polítics, policia, militars, famosos i familiars de víctimes, que ja va obligar a tancar el setmanari News of the World diumenge. Avui el Parlament britànic ha votat una moció en contra de l'OPA pel canal de pagament. La coalició de govern dels conservadors i els lib-dems ja va avançar ahir que hi votaria en contra per obligar Murdoch a retirar l'oferta. La iniciativa la va presentar ja fa uns dies el líder laborista, Ed Miliban, que va demanar a l'executiu que ajornés l'oferta per evitar un monopoli televisiu al Regne Unit.

News Corporation és el segon grup de comunicació més gran del món, i el conglomerat europeu que porta tots els mitjans britànics és News International, dirigit pel fill de Murdoch –James– i que té com a directora executiva l'antiga directora del News of the World, Rebekah Brooks, en el moment de les escoltes il·legals, el 2006.

Etiquetes

Més continguts de