Itàlia
Internacional 22/12/2010

Roma celebra una gran manifestació contra la reforma universitària que es vota avui

S'està celebrant una gran manifestació a Roma coincidint amb la votació definitiva al Senat de la controvertida reforma universitària. La ciutat està blindada des de fa tres dies en previsió que no es puguin repetir els aldarulls del dimarts 14, quan el Senat i la Cambra dels Diputats van donar un vot de confiança al president Silvio Berlusconi. Els estudiants, però, asseguren que no es tornaran a veure els avalots de la setmana passada.

Agències
1 min
“Sense recerca, no evoluciono” imatge de l'inici de la manifestació d'avui a Roma

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } Uns 10.000 estudiants s'estan manifestant a la capital italiana de forma pacífica, evitant el centre de la ciutat al voltant dels palaus de govern que els manifestants van intentar envair durant els aldarulls del dimarts 14. La zona està deserta i protegida per un important desplegament policial. Els estudiants han promès manifestacions sorpresa a diverses zones de la ciutat, però sempre lluny dels “palaus de poder”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els joves també han enviat una carta al president de la república per demanar-li que no firmi l'anomenat decret Gelmini, la reforma universitària, un cop sigui aprovat a les cambres, com es preveu que passi.

Només hi ha hagut enfrontaments amb la policia a Palerm i a Milà, però no sembla que siguin especialment importants.

El text, molt criticat pels estudiants i pels docents universitaris, preveu, entre d'altres mesures, retallades dels fons destinats a la investigació i als centres públics.

El portaveu al Senat del partit governamental Poble de la Llibertat, Maurizio Gasparri, va fer dilluns una crida als pares perquè mantinguin els seus fills a casa aquests dies ja que, va dir, “aquestes manifestacions són freqüentades per assassins potencials i cal evitar-les”, i va proposar efectuar arrestos preventius. L'oposició d'Antonio Di Pietro, líder de l'Itàlia dels Valors, li va respondre que l'únic assassí potencial era ell i que les detencions preventives només ajuden a crear tensió.

stats