Rússia
Internacional 31/05/2012

Un centenar de detinguts a Moscou en una protesta contra el govern

La concentració a favor de la llibertat de reunió a Rússia no estava autoritzada. La Duma té previst aprovar una llei que endureixi les multes als manifestants que incompleixin les normes

Agències
1 min
Un manifestant rus sosté una pancarta en la que s'hi llegeix "Buscant la llibertat per part del règim" / EFE

MoscouProp d'un centenar de persones han estat detingudes aquest dijous a Moscou durant una protesta no autoritzada convocada per l'oposició no parlamentària en defensa de la llibertat de reunió. "A la plaça Triumfàlnaia han estat arrestades gairebé 80 persones que intentaven organitzar una acció no autoritzada", ha informat un portaveu de la policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La protesta –a la qual han assistit unes 200 o 300 persones, segons la font– havia estat convocada per l'organització Altra Rússia. Aquest grup estableix el 31 de cada més una acció en defensa de l'article 31 de la Constitució que legitima el dret a reunir-se. "Rússia sense Putin", han cridat els assistents, entre d'altres lemes en contra del seu president, acusat pels seus detractors de frau electoral, autoritarisme i corrupció.

La Duma –cambra de diputats de Rússia– té previst aprovar pròximament una controvertida llei que castigarà amb multes desorbitades els manifestants que incompleixin les normes de celebració d'actes públics. D'altra banda, l'oposició considera que la llei pretén silenciar l'ànim contestatari de la societat russa, escenari des del desembre passat de les protestes més multitudinàries contra el govern des de la caiguda de la Unió Soviètica.

stats