Internacional 26/04/2013

Rússia deté 140 persones sospitoses d'activitats islamistes radicals

La Policia ha advertit que adoptaven postures radicals i entraven a formar part de bandes actives al Caucas Nord rus

Efe
1 min
El president de Rússia, Vladimir Putin

MoscúLa policia russa ha detingut, aquest divendres, 140 persones a Moscou, entre les quals més de trenta estrangers, sospitoses de participar en activitats islamites radicals. Segons el Servei Federal de Seguretat (FSB), les detencions s'han practicat en un sol habitatge de la capital russa que funcionava com un lloc de rés per a la comunitat musulmana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El FSB ha advertit que en moltes ocasions, després de visitar aquest centre, els fidels musulmans adoptaven postures radicals i entraven a formar part de bandes actives al Caucas Nord rus. En alguns casos, ha dit, "també participaven en la preparació i comissió d'accions extremistes i terroristes en territori rus".

Putin lamenta el suport dels països occidentals als islamistes radicals del Caucas Nord

La detenció ha coincidit amb la reunió d'aquest divendres del president rus, Vladímir Putin, amb els membres del Consell de Seguretat de Rússia, amb qui ha abordat, entre altres coses, "la necessitat d'ampliar la cooperació en la lluita contra el terrorisme".

Després de l'atemptat de Boston perpetrat per dos txetxens, Putin ha ofert la seva col·laboració al president Obama. Al mateix temps, el president rus ha lamentat que els països occidentals donessin suport informatiu, financer o polític als islamistes radicals del Caucas Nord.

"Sempre m'he indignat quan els nostres socis occidentals i els mitjans de comunicació occidentals qualificaven com a "rebels" i quasi mai com a terroristes els nostres terroristes (del Caucas), que cometien brutalitats, salvatges i sagnants crims per tots el país", ha dit Putin.

El president rus ha manifestat l'esperança que l'atemptat de Boston acosti les postures de Rússia i els Estats Units en la lluita contra les amenaces comunes.

stats