Internacional 08/10/2012

Salmond vol una Escòcia independent dins l'OTAN però sense armes atòmiques

La constitució d'una Escòcia independitzada descartaria formar part de Trident, el programa d'armes nuclears del Regne Unit

Ara
1 min
MOVIMENT SOCIAL PEL SÍ 
 El primer ministre d'Escòcia va participar ahir a l'acte  de presentació de la campanya Sí Escòcia en un cinema d'Edimburg.

BarcelonaLa constitució d'una Escòcia independent prohibiria les armes nuclears; això ha dit Alex Salmond, el primer ministres escocès, aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, Salmond aposta per una permanència dins l'OTAN, però sense formar part de Trident, el programa de desenvolupament, adquisició i operació d'armes nuclears al Regne Unit. El primer ministre escocès ha dit que aquesta prohibició es discutirà a la propera trobada amb els països membres de l'organització. Ara bé, el fet que Escòcia en segueixi formant part però sense l'emmagatzematge d'armes nuclears haurà d'estar aprovat per la majoria dels països que en formen part.

El líder dels verds escocesos, Patrick Harvie, ha titllat d'"ofensiva" aquesta proposta, ja que "la idea de formar part d'una aliança nuclear i haver de demanar als altres països que emmagatzemin aquest tipus d'armament no té sentit", ha dit aquest dissabte a Glasgow, i ha afegit: "

stats