Sarkozy i Bruni posaran una denúncia per la difusió de les seves converses

L'autor dels enregistraments denunciarà el seu robatori

L'expresident de França Nicolas Sarzkoy i la seva dona, l'exmodel i cantant Carla Bruni, han anunciat aquest dijous que posaran una denúncia per la difusió de diversos enregistraments privats que va realitzar un conseller de Comunicació quan exercien de cap l'Estat i de primera dama.

Sarkozy i Bruni "no poden acceptar que declaracions fetes a títol privat hagin estat gravades i difoses sense el seu consentiment", han indicat els seus advocats en un comunicat publicat.

Segons els lletrats de l'exparella presidencial, Thierry Herzog i Richard Malka, la "protecció del secret de les converses privades constitueix un dels fonaments d'una societat democràtica".

L'anunci de la denúncia davant dels tribunals es produeix l'endemà que el setmanari satíric 'Le canard enchaîné' i la web Atlantico publiquessin extractes de cinc converses gravades el 2011 per l'assessor de comunicació Sarkozy, Patrick Buisson.

Es tracta d'enregistraments de converses entre Sarkozy i la seva dona, en què fan broma sobre diners i patrimoni, i del president i els seus col·laboradors, que opinen sobre alguns ministres o sobre la premsa.

Les cintes han provocat un gran enrenou a França, on el primer ministre, el socialista Jean-Marc Ayraul, ha animat Sarkozy a presentar una denúncia.

Robatori dels enregistraments

Buisson és un antic periodista ultraconservador considerat un guru de la comunicació i al qual se li atribueix la "dretanització" de Sarkozy durant la seva infructuosa campanya de reelecció presidencial. Reconeix ser l'autor de les gravacions, però no de la difusió.

Va gravar aquestes converses com a mètode de treball, per evitar prendre notes, i mai les va esborrar, però han acabat a la premsa perquè van ser robades, diu.

El lletrat Guilles-William Goldnadel també ha assegurat al canal "BFM TV" que l'expert en comunicació presentarà una denúncia per robatori per aclarir "qui hi ha darrere de tot plegat".

No obstant això, persones properes al polític conservador han assenyalat que no eren conscients de l'existència de les gravacions, com Claude Guéant, que va ser secretari general del Palau de l'Elisi i després ministre de l'Interior durant la presidència de Sarkozy (2007-2012).

"Per mi és una gran sorpresa. No m'esperava una cosa així. Es tracta d'un procediment incomprensible i inacceptable. Mai vaig sentir parlar d'enregistraments oficials ni vaig veure una gravadora sobre la taula", ha declarat Guéant.

Sobre Buisson ja pesa una investigació judicial sobre els sondejos que li va encarregar l'Elisi durant el mandat de Sarkozy per nou milions d'euros.