Publicitat
Publicitat

Merkel i Sarkozy volen un impost comú per a totes les empreses de la zona euro

El president francès i la cancellera alemanya insisteixen al president del Consell Europeu que cal un líder permanent dels Disset

Un impost per a les empreses comú a tot Europa i un impost sobre les transaccions financeres. És el que han demanat aquest dimecres per carta França i Alemanya al president del Consell Europeu, Herman van Rompuy. La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, també han proposat un líder de l'eurozona permanent que reguli les polítiques fiscals, el mercat de treball i presideixi les cimeres del 17 països que integren l'eurozona.

Els mandataris han enviat una carta al president del Consell Europeu, que publica íntegrament el diari francès Le Monde, en què detallen una mica més les seves propostes per a la cimera d'aquest cap de setmana.

Merkel i Sarkozy detallen que les mesures avançades dilluns tenen com a meta "reforçar l'arquitectura" de la unió econòmica i monetària, i s'han d'aplicar amb "urgència absoluta" per resoldre la crisi "de manera immediata".

Els dos mandataris confirmen la intenció de proposar que els compromisos que presenten siguin assumits pels 27 estats de la Unió, tot i que si això no és possible, indiquen que els 17 països de l'eurozona "s'hauran d'avançar".

Més continguts de