CAMÍ DE L'ELISI
Internacional 06/05/2012

Sarkozy arriba al final amb opcions de victòria

El president francès escurça distàncies amb Hollande, el favorit en la segona volta d'aquest diumenge

àlex Vicente
1 min
Els francesos estan cridats aquest diumenge a les urnes. AFP

ParísFrança tanca avui un llarg cicle electoral amb la celebració de la segona volta de les presidencials en què François Hollande i Nicolas Sarkozy s’enfrontaran en un duel que els últims pronòstics anuncien que serà especialment ajustat. Els socialistes francesos es preparen per tornar a ocupar la Bastilla amb una gran celebració popular que recordi la que va acompanyar la victòria de François Mitterrand el 1981. Però la dreta del president sortint confia en un resultat que invalidi la derrota que auguren tots els sondejos i li permeti “donar la sorpresa”, com va explicar divendres el mateix Sarkozy.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La reelecció del president sembla un escenari improbable, tot i que l’estadística incita a no donar-la per impossible. L’últim sondeig aparegut divendres al vespre, a càrrec de l’institut Ifop, anunciava un resultat del 52% per a Hollande, davant del 48% que obtindria Sarkozy. El marge de maniobra del president francès és estret, però no inexistent.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM, acompanyat de l'entrevista al politòleg francès Dominique Reynié. "Si Hollande venç, serà gràcies als centristes que fins ara votaven la dreta", analitza.

stats