França
Internacional 22/03/2012

Sarkozy: "Castigarem qui consulti habitualment pàgines que fan apologia del terrorisme"

El president francès ha assegurat que a partir d'ara els que visitin habitualment pàgines d'internet que facin apologia del terrorisme, o els que vagin a l'estranger a adoctrinar-se, seran castigats penalment

Ara
1 min
Nicolas Sarkozy durant la seva compareixença d'aquest dijous, després de l'assalt contra l'assassí de Tolosa. / FRANCE 2 / AFP

BarcelonaNicolas Sarkozy ha felicitat aquest dijous al migdia les forces de seguretat i el ministeri de l'Interior per la seva feina en l'operació contra l'assassí de Tolosa, malgrat que finalment no s'hagi aconseguit l'objectiu de capturar-lo amb vida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president gal ha afirmat que hi ha una investigació en marxa que determinarà "si hi ha hagut còmplices" en els assassinats de Mohamed Merah, autor confés de les morts de set persones. "França ha demostrat sang freda i determinació, s'ha quedat unida", ha destacat Sarkozy, que ha insistit que els francesos "han de superar la seva indignació i no deixar-se endur per la còlera".

El mandatari ha remarcat que els compatriotes musulmans francesos no tenen res a veure amb l'extemisme de Merah, i ha assegurat que, abans dels nens jueus, l'assassí va disparar també contra musulmans. "La república ha de ser implacable per defensar els seus valors", ha dit, tot insistint en la importància de la fraternitat.

Sarkozy ha anunciat, a més, que a partir d'ara "qualsevol persona que consulti de forma habitual pàgines d'internet que fan apologia del terrorisme serà castigada penalment, igual que qualsevol persona que vagi a l'estranger perquè l'entrenin". "Les ideologies extremistes seran reprimides", ha insistit.

"No podem acceptar que les nostres presons esdevinguin terrenys d'adoctrinament, odi o terrorisme. França està passant una prova i aquestes són les conclusions que n'hem d'extreure", ha conclòs l'encara cap d'Estat i candidat a les presidencials.

stats