França
Internacional 15/02/2012

Sarkozy ja és oficialment candidat a la reelecció

El president francès ha anunciat aquest vespre que entrava oficialment en campanya electoral presentant la seva candidatura a les presidencials. Sarkozy afronta el repte de capgirar uns sondejos favorables al candidat socialista, François Hollande

Afp
1 min
Sarkozy s'ajusta la corbata minuts abans de declarar la seva candidatura formalment. / LIONEL BONAVENTURE / REUTERS

ParísEl president francès, Nicolas Sarkozy, ha presentat la seva candidatura a les presidencials de l'abril i el maig aquest vespre en una entrevista a la cadena televisiva TF1. "Sí, sóc candidat a les eleccions presidencials", ha declarat el president sortint, escollit el 2007 i que busca un segon mandat de cinc anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre per què havia pres la decisió, Sarkozy ha afirmat: "Perquè la situació avui de França, d'Europa i del món, que viuen una successió de crisis sense precedents, fa que no sol·licitar de nou la confiança dels francesos sigui com abandonar el lloc". El cap d'estat francès també ha fet una analogia amb el "capità d'un vaixell en plena tempesta".

Defensant la idea d'una "França forta", que serà el seu eslògan de campanya, Sarkozy ha dit que "la idea central" de la campanya consistiria a "tornar a donar la paraula al poble".

La primera volta de les eleccions serà el 22 d'abril, i la segona el 6 de maig. Amb aproximadament un 25% de la intenció de vot als sondejos, Sarkozy es troba entre cinc i vuit punts per darrere del seu màxim adversari, François Hollande. El candidat socialista té, a hores d'ara, entre un 57 i un 60% d'intenció de vot de cara a la segona volta, segons les enquestes. Aquest desavantatge ha obligat el president gal a avançar unes dues setmanes la presentació de la seva candidatura.

stats