SÈRBIA
Internacional 20/07/2011

Un quadre de Modigliani va permetre la captura de Hadzic

La Fiscalia va descobrir que el criminal de guerra intentava vendre l'obra. Es va trobar l'oli durant el registre del domicili d'un dels seus amics

Agències
1 min

BelgradUn quadre del pintor italià Amadeo Modigliani va permetre la captura del l'últim pròfug serbi reclamat per la Justícia Internacional per crims de Guerra i exlíder dels serbis de Croàcia, Goran Hadzic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el fiscal que porta el cas, es va fer un pas crucial en la captura de Hadzic quan es va intentar vendre un oli de gran valor de Modigliani per intentar ajudar-lo econòmicament.

La policia va detectar els preparatius de venda de la pintura el desembre durant el registre de l'habitatge d'un amic pròxim de Hadzic a Novi Sad.

Van trobar el quadre "Retrat d'un home" el 20 de desembre durant un registre del domicili de Zoran Mandic. Els investigadors, que sospitaven que el pròfug de la Justícia havia aconseguit l'obra durant el conflicte de Croàcia (1991-1995), van descobrir llavors que Hadzic intentava vendre l'oli, valorat en diversos milions d'euros. El fiscal no ha explicat els detalls, però ha assegurar que a partir d'aquesta pista ha estat possible detenir el criminal de guerra.

stats