16 ANYS DESPRÉS
Internacional 11/07/2011

Barcelona homenatja les víctimes del genocidi de Srebrenica

El juliol de 1995, el règim serbobosnià va executar més de 8.000 nois i homes de la ciutat de Srebrenica. Catalunya s'ha unit a la commemoració de la matança

Redacció
2 min
Acabat l'acte, s'ha interpretat el Cant dels Ocells. F. PARÉS

Barcelona"Jo sóc una mare que va perdre el fill i el marit. Aquest matí els ocells han plorat i l'olor de l'herba ha estat trista i dolorosa", han estat les paraules commovedores d'una mare de Srebrenica que han ressonat avui a plaça Sant Jaume, en record de les víctimes del genocidi del juliol de 1995. Almasa Alic Srebrenica és una de les mares i dones d'aquesta ciutat que va patir la mort de més de més de 8.000 homes i nois a mans del règim serbobosnià i avui ha enviat unes paraules per telèfon a les organitzacions catalanes que defensen que es faci justícia contra el botxins del genocidi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estimades mares, no oblideu mai a Srebrenica. Mentre l'aigua i els ocells ploren, nosaltres sortim, sortim, sortim perquè no s'oblidi... Expliqueu-ho als vostres fills, als vostres néts, perquè això no s'oblidi mai. Srebrenica sempre serà una taca negra que no volem que es torni a repetir, mai més, per ningú", concloïa la carta de Alic que s'ha llegit a plaça Sant Jaume, mentre un centenar de persones encenien una espelma en record a les víctimes del genocidi.

Durant l'homenatge, s'ha penjat una pancarta de suport al general Jovan Divjan, conegut defensor de la llibertat a Sarajevo i actualment detingut a Viena, "un nom que ningú reivindica", ha dit a l'ARA Francesc de Dalmases, president de la fundació IGMAN.

"Aquest 11 de juliol és especial", ha volgut destacar David Vilalta llegint un manifest de totes les entitats convocants, "els màxim responsables de la massacre, malgrat les seves estratagemes, dilacions i mentides, estan essent jutjats a l'Haia. Sentim vergonya i impotència pel que va passar. Per això, avui, aquí, volem manifestar enèrgicament: Srebrenica mai més".

L'acte d'homenatge a les víctimes de Srebrenica ha conclòs amb la interpretació del Cant dels Ocells.

stats