Publicitat
Publicitat

Cas Strauss-Kahn

El futur socialista

La meitat dels francesos està a favor que DSK torni a la política

Si no es canvia la data límit de presentació de candidatures per a les primàries socialistes, el 13 de juliol, Strauss-Kahn no es podrà presentar

El 49% dels francesos està a favor que l'exdirector gerent de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, torni a la vida política, mentre que un 45% s'ha declarat en contra, segons un sondeig de Harris Interactive publicat avui pel diari Le Parisien.

La mateixa enquesta mostra que la proporció és superior entre els participants d'esquerres, on el 60% està a favor i el 38% en contra, i que fins i tot augmenta lleugerament entre aquells que es defineixen com a votants socialistes.

Tot i així, només el 43% dels socialistes vol que es modifiqui el calendari de les primàries, que obliga a dipositar les candidatures el proper 13 de juliol, contra el 49% que expressa el contrari. Després del recent gir en el procés contra l'expatró de l'FMI, el debat polític a França se centra en l'eventual tornada en escena de DSK per intentar guanyar les eleccions presidencials de 2012.

Strauss-Kahn haurà de comparèixer de nou davant del jutge de Nova York el 18 de juliol, cinc dies després que es tanqui el termini oficial per presentar-se a les primàries socialistes a França.

Dels candidats per aquests comicis, François Hollande, exlíder del Partit Socialista (PS), i Ségolène Royal, la seva exparella i excandidata presidencial, s'han declarat disposats a ampliar el calendari per dipositar candidatura. Per la seva banda, Martine Aubry, primera secretària del PS fins que va anunciar la seva candidatura a las primàries la setmana passada, encara no s'ha pronunciat.

Etiquetes

Més continguts de