REGNE UNIT

El registre s'ha fet a Bedforshire

La policia britànica escorcolla un pis en relació a l'atemptat a Suècia

La víctima de la bomba, probablement el mateix terrorista, seria un home de 29 anys resident al municipi britànic de Luton. Una web islamista en publica una imatge

Un pis a la localitat britànica de Bedforshire està essent escorcollat com a part de la investigació a l'entorn dels atemptats a Suècia d'aquest cap de setmana, en els quals ha mort una persona, segons ha dit la policia del país. El pis ha estat escorcollat aquest diumenge a la nit a l'empara de la Llei Antiterrorista britànica del 2000, ha explicat la policia metropolitana. En les últimes hores s'ha especulat amb que l'home mort en les explosions era Taimour Abdulwahab al-Abdaly, de 29 anys, que vivia a Luton. Scotland Yard ha assegurat que no s'han fet arrestos i que no s'ha trobat material perillós al domicili escorcollat, la localització exacta del qual no ha transcendit, segons informa la BBC.

La mateixa cadena ha assegurat que les autoritats britàniques estarien investigant quan de temps va passar al Regne Unit el presumpte terrorista, així com la importància de l'estada i els contactes que hi hauria fet. L'home es presentava al web Muslima com un fisioterapeuta graduat per la Universitat de Bedforshire. També hi deia que havia nascut a Bagdad i que d'allà havia arribat a Suècia el 1992, abans de traslladar-se al Regne Unit, el 2001, per estudiar. Hi afegia que es va casar el 2004 i que tenia dues filles petites.

Més continguts de